דיני עבודה - פיטורין שלא כדין
מעסיקים אינם יכולים לפטר עובדים בכל עת שירצו. בשנים האחרונות קבעו בתי הדין לעבודה שורה של פסיקות, מהן ניתן ללמוד על דרך פרשנותו של החוק על ידי ביה"ד לעבודה בעניין פיצויי פיטורין לעובדים שפיטוריהם היו מוצדקים כמו למשל: פיטורין בגין מעשה גניבה או מעילה באימון. בית הדין לעבודה אישר תשלום פיצויי פיטורין גם לעניין פיטורים שכאלה.
על מעסיק הבטוח בעצמו כי רשאי הוא לפטר עובד לבדוק עצמו היטב עת מפטר הוא את העובד, שכן בתי הדין לעבודה אינם מאפשרים לפטר עובדים בקלות יתרה ונדרשת רמת הוכחה גבוהה לסיבת הפיטורים. דיני עבודה - היו מקרים בהם מעסיקים שלא שילמו פיצויים לעובדים שפיטרו בגין התנהגות מבישה (גניבה, מעילה באמון וכיוצ"ב) חוייבו לשלם פיצויים.
פיטוריה של עובדת בהריון היא דוגמה שכיחה, מאחר ופוטרה מבלי שהמעסיק פנה קודם לכן למשרד התמ"ת לקבל היתר לפיטורין. פיטורי עובדת שהיא בהריון מנוגדים לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה ונחשבים להפליה. בתי הדין לעבודה רשאים לחייב את המעסיק לשלם פיצויים לעובדת עבור התקופה שהייתה אמורה לעבוד (עד לחופשת הלידה וגם לאחריה).
במקרה של פיטורין שלא כדין הסעד בד"כ הוא אכיפת יחסי עובד-מעביד או תשלום שכר לתקופה סבירה ללא החזרתו של העובד/ת לעבודה, או תשלום פיצויי כספי.
|