הסתכלות חדשה על דיני משפחה
במדינת ישראל ניתן לפסוק את הדין בכל הקשור אל דיני משפחה בבית הדין הרבני או בבית המשפט לדיני משפחה. ההבדלים בין השניים הוא בין חוקי ההלכה היהודיים לבין חוקים אזרחיים. מאמר זה יעסוק בכל הקשור אל זווית הראייה החדשה של דיני משפחה בישראל.
דיני משפחה- מה זה אומר?
דיני משפחה עוסקים בכל הקשור אל נישואין, גירושין, הורות ועוד. נכון להיום כל אחד יכול להחליט האם הוא מעוניין להישפט בבית דין רבני בהתאם לחוקי ההלכה והמשפט העברי או שמא בהתאם לחוק האזרחי של דיני המשפחה. בדרך כלל זוגות דתיים או מסורתיים מעדיפים לפנות אל בית הדין הרבני ואילו החילוניים מעדיפים את המשפט האזרחי. בית הדין הרבני שופט בכל הקשור אל גירושין, נישואין וגיור. אין אפשרות לפנות אל בית המשפט לענייני משפחה בנושאים אלו שכן לבית הדין הרבני יש בלעדיות על הנושאים הללו. יש אפשרות לפתוח תביעה במסגרת תהליך הגירושין בבית הדין לענייני משפחה בנושאי משמורת, מזונות ועוד.
מהי הכתובת המתאימה?
כל זוג אשר מחליט להתגרש חייב לשלוח אחד אל השני כתב תביעה המורה על הרצון לבצע פעולה זאת. האדם ששלח את כתב התביעה הראשון יהיה זה שיוכל להחליט האם כל הקשור אל תהליך הגירושין יטופל בבית דין רבני או בבית משפט לדיני משפחה. נכון להיום קיימות מסגרות משפחתיות שונות ולכן רוב האנשים מעדיפים שכל הקשור אל עניינם יידון בבית המשפט לדיני משפחה. יש לקחת בחשבון כי בית הדין הרבני אינו מכיר בזוגות חד מיניים או בזוגות הנשואים בנישואין אזרחיים ולכן האפשרות היחידה היא פנייה אל הדין האזרחי, קרי, פנייה אל בית המשפט לענייני משפחה.
לסיכום, נכון להיום יש סוג של הסתכלות חדשה על דיני משפחה וזאת משום מערכות יחסים חד מיניות, מערכות יחסים של זוג מעורב וכן משום שרבים מעוניינים ליצור הפרדה בין החוקים העבריים לאזרחיים. לקריאה נוספת, ניתן לקרוא על "מי צריך דיני משפחה" שמרחיב על העניין.
|